Om När höstlöven dansar

Höst_vatten När höstlöven dansar av Anna Ljungdahl

Varje höst faller döda löv ner på gator och torg och dansar sin höstdans med sitt ödsliga, rasslande ljud. En sen kväll i november för drygt trettio år sedan då hennes ettåriga dotter oförklarligt dog i sin spjälsäng stod Gunilla Bergström vid sitt fönster och betraktade lövens dans utanför. Efter den natten är hon övertygad om att när en liten virvelvind skapas och sopar upp de torra löven i luften så att de dansar runt, runt som i en rituell dans, då lämnar en själ sin kropp på jorden.

När höstlöven dansar är en kriminalroman, men det är också en berättelse om livslång sorg, förträngda känslor och djupt bevarade familjehemligheter och om hur den naturligaste saken i världen – kärleken till det egna barnet – kan bli förgörande
En kvinna försvinner spårlöst från sitt hem en tidig morgon i mars 2010, samma morgon som en annan kvinna ger sig iväg på en resa vars mål hon aldrig når. Kvar lämnar de varsin man som båda på sitt eget sätt försöker ta reda på vad som hänt deras respektive livspartner.

Strax därefter hittas en kvinna död vid en skogsstig och med den koleriska kommissarie Valdemar Lundbom vid Grännapolisen i spetsen börjar den trettiotvååriga ensamstående Sofia Lind tillsammmans med sina kollegor, och stundtals sin bohemiska väninna Greta, att engagera sig i ett fall som ska sätta djupa spår i dem alla.
Långsamt nystas familjehemligheter upp och leder dem tillbaka till den tragiska händelse för över trettio år sedan som förändrat flera människors liv för alltid.

Samtidigt blir den döda kvinnans man långsamt besatt av att hämnas sin mördade hustrus öde.

Läs ett kort utdrag ur boken här

När höstlöven dansar

Följ romanens väg och besök När höstlöven dansar på Facebook. Bli ett fan och få löpande uppdateringar om boken!

Läs första kapitlet på kapitel1.se: När höstlöven dansar – kapitel 1

  1. #1 av fullbokhylla på 27 september 2010 - 11:04

    Vilket spännande projekt!

    Gilla

  2. #3 av Michaela på 29 maj 2011 - 19:32

    Spännande : )

    Gilla

  3. #4 av kerstin dahlen på 02 november 2011 - 14:35

    Det låter ju jättespännande! Jag ser fram emot att läsa boken!

    Gilla

  4. #5 av kerstin dahlen på 07 juni 2012 - 0:02

    Fast sorgligt med barnet.

    Gilla

Lämna en kommentar