Egenmäktigt förfarande – Lena Andersson

egenmaktigt-forfarande-en-roman-om-karlekEsther har ett vanligt förhållande med Per tills hon en dag får uppgiften att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Då avslutar hon sitt förhållande med Per, som om det aldrig har betytt något för henne. Något man kan ha eller mista.

Här har jag gått lite utanför mina vanliga cirklar och valt en bok som kräver en viss omställning. Jag snubblade över det torra språket i början, men efter ett tag vande jag mig vid det så att det i alla fall inte hindrade mig lika mycket. Man kan kalla det för en avskalad berättelse om obesvarad kärlek. En plågsamt förutsägbar berättelse. Det är inte spännande och handlingen är egentligen extremt enkel, men vad det verkligen är, är en riktigt bra gestaltning av den förgörande olyckliga kärleken.

Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek vann Augustpriset i kategorin Årets svenska skönlitterära bok 2013 och finns att köpa på Adlibris

,

  1. #1 av Lars LaRue på 09 augusti 2016 - 12:46

    Manne Johansson (pseudonym?) har nyligen utkommit med en parafras på ”Egenmäktigt förfarande”.
    Äntligen får vi läsa Hugo Rasks, alltså mannens, version av det som den s.k. Föredragshållaren upplevde som en relationshistoria. Johanssons parafras innehåller mycket humor och många tänkvärda reflektioner. Jag njöt hela vägen från prolog till epilog, som i sig är mycket läsvärd och tänkvärd. Språkbehandlingen är dessutom mycket bra och för berättelsen framåt. Läs den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: