De skandalösa av Simona Ahrnstedt

de-skandalosaÅret är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.
Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.
Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.

Jag älskade Överenskommelser när den kom ut, och De skandalösa är ingen besvikelse. Boken håller sig perfekt i den genre den är tänkt att ligga. Simona Ahrnstedt är vår Drottning av Romance helt klart. Intriger, romantik, sex, vackra kläder, svartsjuka, konkurrens. ALLT finns med. Och visst, det är ganska förutsägbart och följer ett strukturerat mönster, men det ligger i genrens natur och är precis vad läsaren förväntar sig. Jag ser på en romantisk film för att jag vet ungefär vad jag får och blir upplyft av det. Samma sak gäller den här typen av böcker.

Ska jag hitta något negativt att säga så är det att det finns ovanligt många korrfel i texten. Och det heter ”dra jämnt”, inte ”dra jämt”, vilket förekommer på två ställen.

Boken är ett recensionsexemplar från Damm Förlag.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: