Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma, en närförort till Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett som han vill att polisen ska hitta.

Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna tränger djupare in i den värld flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på?

Det här är en bok jag verkligen tyckte om. Innehållet är inte alltid så lätt att läsa utan att bli både arg och frustrerad över mobbningens meningslöshet och grymhet. Varför gör unga människor så mot andra unga? Sextonåriga Linnea är inte bara mobbad, hon har också vuxit upp med frånvarande föräldrar som lämnat över uppfostran av sin dotter till olika barnflickor.

Linnea är en mycket ensam och missförstådd flicka med en stor begåvning för pianospelande. Men inte heller hennes pianolärare får henne att känna sig sedd och omtyckt. Inte förrän pianostämmaren dyker upp får Linnea en fast punkt i tillvaron.

Jag tycker att det här helt klart är Stefan Tegenfalks bästa bok hittills, jag hade svårt att lägga den ifrån mig och såg hela tiden fram emot att läsa vidare i den.

Recensionsexemplar från Massolit förlag.

,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: