Frostnätter av Arnaldur Indridason

För många år sedan läste jag Glasbruket av Arnaldur Inridason, men jag minns inte vad jag tyckte om den. Så några av de sista veckorna före semestern lyssnade jag på Frostnätter under bilpendlandet till jobbet.

Frostnätter är den sjätte boken, i alla fall på svenska, om polisen Erlandur så jag har alltså inte läst böckerna i ordning i den här serien.

En kvinna hittas hängande i en snara i sin sommarstuga och polisen konstaterar snabbt att hon har begått självmord, men Erlandur kan inte riktigt släppa saken och försöker ta reda på bakgrunden till händelsen. Av en väninna till offret får han en inspelning från kvinnans möte med ett medium, som ägt rum kort tid före hennes död. Parallellt med detta utreder Erlandur några andra försvinnanden och jag förstod aldrig riktigt vad de hade med saken att göra egentligen. Det kändes lite lösryckt.

Tempot i boken är långsamt och det är egentligen inte särskilt spännande. Visst vill man få klarhet i vad som egentligen har hänt, men det är inte så att man biter på naglarna precis. Ett plus är den isländska miljön.

Jag hade ganska höga förväntningar på boken efter allt gott jag har hört om Arnaldur Inridason, men jag kan inte säga att jag blev överväldigad. Det gick för långsamt och var inte tillräckligt spännande.

,

 1. #1 av kerstin dahlen på 17 juli 2011 - 15:03

  Jag håller inte med dig, jag tyckte den var så spännande! Jag har läst alla böcker av denne författaren, till stor del för jag fascineras av den isländska miljön, som jag känner igen lite av. Det är kanske inte ett högt tempo i den, men jag tycker oftast om böcker som är lite långsamma.

  Gilla

  • #2 av annaljungdahl på 17 juli 2011 - 15:08

   Jag är kluven. Ibland gillar jag ett långsammare tempo och ibland inte. Det beror på vad som händer. Boken var spännande på ett sätt, men det gick lite för långsamt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: