Påminnelse: TÄVLING: Vinn en bok

Påminner om att sista svarsdag är på söndag den 5:e juni.

Som jag tidigare har tipsat om har nätbokhandeln Fritz Ståhl en ny porträttserie om starka kvinnor. Först ut är Moa Martinson, som var gift med nobelpristagaren Harry Martinson. Hennes böcker skulle skildra det som ingen tidigare hade vågat skriva om. Hon skulle berätta kvinnornas historia.
Med anledning av denna porträttserie lottar jag, i samarbete med Fritz Ståhl, ut Moa Martinsons första bok Mor gifter sig.

”Jag minns så väl dagen, mor gifte sig.”

Så börjar första delen i en trilogi om proletärflickan Mia och hennes öden i sekelskiftets klassamhälle. Mor gifter sig och Mia kan inte alls förstå vad det ska vara bra för. Styvfadern tillhör kategorin vuxna som inte tror att en sjuårs barnunge begriper mer än en tremånaders gris. Varför kvinnorna vill ha en vacker karl som tar dem om livet och gör dem med barn är ett av tillvarons mysterier, som inte ens Mias klara förståndsgåvor rår på.

Boken skrevs som motvikt till de ”pojkbiografier”, som 1930-talet var så rikt på, och är dessutom unik i svensk litteratur genom sin dynamiska mor-dotterskildring. Den här utgåvan av boken har ett nyskrivet förord av Ebba Witt-Brattström.

Skicka ett mail med namn, postadress och en motivering till varför man ska läsa Moa Martinson till anna.h.ljungdahl@gmail.com. Skriv Moa Martinson i ämnesraden. Den bästa motiveringen vinner ett exemplar av Mor gifter sig. Tävlingen pågår till och med den 5:e juni.

Länka gärna till tävlingen från din egen blogg, om du har en.

Lycka till!

, ,

  1. Mor gifter sig – Moa Martinson | Den lilla boklådan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: