Konsten att vara ungkarl av Mike Gayle

George och Joan Bachelor är stolta (om än kanske aningens besvikna) föräldrar till tre vuxna män vars liv inte riktigt ser ut som de hade önskat …

För trots att de har sina föräldrars fyrtioåriga äktenskap som förebild visar de tre bröderna Bachelor inga som helst tecken på att stadga sig. Storebror Adam dejtar bara väldigt glamorösa partytjejer, som definitivt inte är typen man gifter sig med. Luke har visserligen friat till sin flickvän men hans förflutna sätter käppar i hjulen. Minstingen i familjen, Russell, är kär i en tjej som han aldrig någonsin kan få.

Och när pappa George bara någon månad innan bröllopsdagen tillkännager att han har beslutat sig för att lämna föräldrahemmet för att försöka sig på ungkarlslivet ställs allt på sin spets.

Inte nog med att de måste försöka reda upp sina egna liv, nu måste bröderna reda upp sina föräldrars liv också … eller riskera att förlora det enda de alltid har kunnat räkna med.

Konsten att vara ungkarl är lättsam – men inte utan djup – och rolig. Inte rolig så att man skrattar högt, utan lite mer lågmält roligt berättad. Trivsam är en bra beskrivning. Och trots småroliga och en aning dråpliga situationer så finns det ändå ganska mycket djup och allvar i berättelsen. Jag tyckte om den även om den inte hamnar på min favoritlista. Framför allt mot slutet kände jag ett stort sug att hela tiden fortsätta läsa. Slutet kändes lite kort och plötsligt, jag hade gärna sett ett litet fylligare slut.
Den engelska originaltiteln The Importance of Being a Bachelor är lite mer träffande eftersom familjen även heter Bachelor i efternamn.

Konsten att vara ungkarl är utgiven i Sverige av Basil förlag.

Betyg: 3

, ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: