Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Titta bara på det fantastiska omslaget till en bok där det röda håret spelar en stor roll!

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth. (från adlibris)

Samma kväll som jag hade hämtat den här boken på biblioteket lästa jag 100 sidor. Mer hann jag inte innan det blev för sent. Sedan kom midsommarhelgen emellan och ingenting blev läst, men idag tog jag upp den igen – och sträckläste resterande 280 sidor i ett svep. Historien är fängslande, enkel att följa och mycket romantisk. Trots en hel del elände längs vägen.

På insidan av omslaget till boken läste jag citat från flera personer som sträckläst boken och och jämställer den med känslan av att vackla ut från en riktigt bra, gripande film och att inte riktigt vilja hitta tillbaka till verkligheten. Och det stämde precis.

Jag var skeptisk till det här med sträckläsning, eftersom jag sällan sträckläser böcker, men som ni ser så fastnade jag i fällan direkt. Jag har aldrig läst något liknande i svensk litteratur och måste återigen hänvisa till ett citat på omslaget som kallar Simona Ahrnstedt för Sveriges nya Jane Austen.

Läs den!

Betyg: 5

, ,

 1. #1 av Pernilla på 27 juni 2010 - 21:33

  Visst är den helt underbar! 🙂

  Gilla

 2. #2 av Simona på 27 juni 2010 - 21:37

  Men åh, vilken fin recension! Kul att du gillade den! Kram!

  Gilla

 3. #3 av malinthewriter på 27 juni 2010 - 21:59

  Oj! Jag brukar ha lite svårt för böcker som utspelar sig långt bak i tiden men kanske måste tänka om .. 🙂

  Gilla

 4. #4 av jennyforsberg på 28 juni 2010 - 9:29

  Kan bara hålla med: boken är hur bra som helst. Man måste sträckläsa!

  Gilla

 5. #5 av elin på 03 augusti 2010 - 13:34

  Jag fastnade direkt i den och sträckläste halva boken. Dock blev jag väldigt besviken när allt trasslade till sig och det blev till en massa intriger. Jag kände inte igen huvudpersonerna längre och det hela blev så mycket mer komplicerat än vad som jag tycker känns verkligt. Jag kan faktiskt inte förstå varför bea inte bara sa som det var? Det är klart att det inte hade blivit någon spänning då, men allt det där kändes bara så töntligt och tillgjort. Annars är hon väldigt bra på att skriva 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: