I den innersta kretsen av Viveca Sten

Detta är den andra Sandhamnsdeckaren av Viveca Sten.

Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.

  Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.

  Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.

  Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter.

I den innersta kretsen är, precis som föregångaren I de lugnaste vatten, en väskriven deckare i karaktäristisk miljö. Det är mycket båtar och Sandhamn framställs som ett utpräglat seglarparadis. Lite väl mycket av det för min del. Jag är nog så långt ifrån en seglarmänniska man kan komma, så det här är inte den idealiska litteraturen för mig. Men jag fick en viss behållning av att lyssna på den här ändå. Den var lättlyssnad och inte alltför komplicerad. Jag hade gärna sett att det fanns ett djupare budskap och att den hade varit lite mer spännande.

En helt okej deckare, men inte mer.

Betyg: 3

, ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: