Svärmaren av Anna Bovaller

Det här är den andra boken om advokaten Petra Wester och i den är det mycket ur det mörka förflutna som kommer fram. Petra anställer själv Victoria, som hittas mördad på advokatbyrån Adelsohn och Strand i Stockholm. Victoria är festklädd och en polisutredning under ledning av kriminalkommissarie Ted Söderberg startas.

Flera av delägarna är rädda för att byråns goda rykte ska smutsas ner. Vem kan lita på vem och vad finns det egentligen för kopplingar mellan den döda Victoria och advokaten Lars Bromander? En eventuell insiderhistoria följs av en intern utredning från Petras sida.
Petra nästlas in i Victorias privata historia. Efterforskningarna leder till Victorias förtegna och slutna familj i en grå förort till Göteborg och sedan vidare till fotbollsspelare, tränare och supporters i ett allsvenskt fotbollslag. Samtidigt kommer gamla familjehemligheter upp till ytan. Varför hade Victorias föräldrar brutit med henne, hur väl kände Victoria Petras döda syster och vad är det egentligen Victorias barndomsvän Eva Tellerman försöker berätta för Petra?

Svärmaren är en helt okej deckare, precis som föregångaren Svinajakten, men Svärmaren är ett snäpp bättre i mina ögon. En välskriven, traditionell pusseldeckare som underhåller och håller intresset vid liv.

, ,

  1. #1 av Helena på 17 maj 2010 - 20:22

    Jag gillar också den här – den känns lite gammaldags nästan, på ett positivt sätt alltså. Inte så mycket blod men mer fokus på relationerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: