Läsandets framtid

Läs Mattias Boströms inlägg Eböcker – en evig följetong om hur han ser på läsplattans betydelse för litteraturens utveckling.

Intressant tanke kring detta med att skriva böcker i följetongsform eller att kunna köpa ett kapitel i taget för att prova på olika författare. Eller varför inte prenumerera på avsnitt ur en bok?
Jag tror absolut att Mattias har en poäng när han skriver att storläsarna redan kan nås med böcker i romanformat, och att det finns en stor ny grupp läsare att hitta med hjälp av följetong i textform.

Jag kan se framför mig ett snyggt gränssnitt där man kan samla sina kapitel eller följetongsavsnitt, sätta ett käckt litet bokmärke medan man läser. Och kanske ha en tjusig kalender där man kan se när nästa avsnitt av de böcker man följer kommer.
Jag ser även en möjlighet att göra egna kommentarer på läsplattan, bra t ex när man provar på kapitel av författare man inte tidigare har läst.

Om man istället fokuserar på facklitteratur eller barnlitteratur, så borde det finnas enorma möjligheter att kombinera text och bild med ljud och rörliga bilder.

Bara fantasin sätter gränserna just nu. Värt att fundera vidare på.

, , ,

  1. Följetonger – framtidens melodi för författare? – solvedahlgren.se
  2. Följetongen går vidare » Mattias Boström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: