Om jag kunde drömma

Detta är titeln på Stephenie Meyers första bok i Twilight-sagan. Berättelsen om den alldeles vanliga människan Bella och den väldigt ovanliga vampyren Edward. Det är en gnistrande kärlekshistoria som är vackert berättad trots att språket är enkelt och att innehållet drar lite åt klichéhållet. I början är tempot långsamt men det ökar rejält mot slutet. Jag måste säga att det är en fängslande bok trots att vampyrer inte alls är min grej.

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Berättelsen är aktuell som film, men jag har ännu inte sett någon av filmerna.

Förlag: B Wahlströms

Nu på nattygsbordet: Steve Sem-Sandberg, De fattiga i Lodz

,

 1. #1 av Peter på 21 december 2009 - 22:22

  Jag, som då är inne på vampyrer, har inte läst böckerna, men sett första filmen, och tänker inte se den andra. Den gav mig dessutom ingen lust att ge mig på boken (böckerna?). Däremot tänkte jag ge mig på vampyrböckerna av Charlaine Harris i stället.

  Gilla

  • #2 av annaljungdahl på 22 december 2009 - 7:41

   Ja, det är flera böcker. Just nu känns det märkligt att det finns så många, när jag tyckte att den första var ganska seg. Men vem vet, de kanske blir bättre och bättre.

   Om du gillar vampyrböcker så rekommenderar jag inte den här. Det är väldigt lite vampyrhistoria och väldigt mycket kärlekshistoria.

   Gilla

 2. #3 av Catharina på 22 december 2009 - 9:59

  Men hörni. Twilight-serien är väl ändå klassad som en ungdoms-serie? Min fjortonåriga dotter läser dem och tycker de är superbra, även filmerna. Men det är ju inte säkert att vi ”äldre” tycker att de är bra på samma sätt?

  Gilla

  • #4 av Peter på 22 december 2009 - 10:39

   Jo, det kan ju iofs stämma, att det är en ungdoms-serie, men hindrar det att vi kan tycka att en ungdoms-serie kan vara bra?

   Gilla

 3. #5 av annaljungdahl på 22 december 2009 - 12:05

  Det är framför allt en ungdomsserie, men eftersom den är så omtalad så ville jag ha lite koll på vad det var. Det är nog de gamla bibliotekarietakterna som sitter i 🙂
  Men det är många vuxna bokbloggare som har läst böckerna och skrivit om dem också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: